New York

New York, the city that never sleeps

De grootste en belangrijkste stad van de Verenigde Staten is The City of New York, gelegen in de gelijknamige staat New York. Het is een bruisende plaats met meer dan 9 miljoen inwoners en een oppervlakte van ongeveer 789 vierkante kilometer. Er is zo veel te zien en te ondernemen, dat het voor iedereen een ideale bestemming is om de vakantie aangenaam door te brengen.

New York is verdeeld in vijf stadsdelen, die elk hun eigen authenticiteit en charme hebben.

Times Square in New York wordt over het algemeen als de bekendste straat van de wereld beschouwd
Times Square in New York wordt over het algemeen als de bekendste straat van de wereld beschouwd

Manhattan is het meest bekend en de spil van New York. Hier vindt men het groene Central Park, het flitsende Times Square, Broadway met talrijke theaters en restaurants, Fifth Avenue, de meest exclusieve winkelstraat ter wereld, St. Patrick’s Cathedral uit 1878 en Carnegie Hall, een prachtig concertgebouw uit 1891.
Mensen die van de natuur houden, kunnen in de Bronx hun hart ophalen in de New York Botanical Garden, een spectaculaire botanische tuin en Wave Hill met een adembenemend uitzicht over de Hudson Rivier. In Van Cortlandt Park en Pelham Bay kunt u heerlijk wandelen, golfen en paardrijden.

In Queens, waar veel verschillende culturen samenkomen, zijn leuke winkeltjes en gezellige eetgelegenheden. U kunt hier het Museum of Modern Art, het Contemporary Art Center, het Isamu Noguchi Garden Museum en het American Museum of the Moving Image bezoeken. Daarnaast bevindt zich hier Flushing Meadow Park waar de Wereld Tentoonstelling in 1939-1940 en in 1964-1965 werd gehouden.

Brooklyn met de Brooklyn Bridge, de mooie hangbrug uit 1883, het historische Brooklyn Heights en de Brooklyn Academy of Music, het oudste centrum voor kunst en het recreatiegebied prospect Park mag u niet overslaan.

Wilt u even weg van alle hectiek, dan kunt u de veerpont naar het rustige Staten Island nemen en onderweg van een schitterend uitzicht op het Vrijheidsbeeld, de Manhattan Skyline en de Brooklyn Bridge genieten.

Naast de vele bezienswaardigheden is er in New York een enorme verscheidenheid aan hotels, restaurants, winkels en uitgaansmogelijkheden. In New York is er dag en nacht zoveel te beleven, dat u er vast nog een keer heen wilt gaan. You want to be part of it!